Закваска евіталія користь і шкода, інструкція із застосування

Переважна більшість сучасних дієт передбачає включення в раціон кисломолочних продуктів. Бажаючи урізноманітнити своє дієтичне меню, ми зупиняємо вибір на йогуртах промислового виробництва. Але подивіться на його склад – в ньому повно шкідливих добавок, таких як ароматизатори, підсилювачі смаку, фарбники, емульгатори та інші. Вони не тільки знищують всі корисні властивості кисломолочного продукту, але і створюють ризик отруєння організму цими шкідливими добавками або можуть спровокувати алергію.

Де ж дістати якісний йогурт, який за своїми смаковими властивостями не поступався б магазинному, а за ступенем корисності – значно його перевершував? Приготувати такий йогурт можна самостійно, адже в його складі повинні бути присутні лише молоко і бактеріальна закваска.

Затребувана у тих, хто давно перейшов на виготовлення йогурту в домашніх уязикх, закваска Евіталія, яка проста у використанні і при цьому безпечна для здоров’я, адже в її складі присутні тільки «живі» бактерії, мінерали і вітаміни. Вступаючи у взаємодію з молоком, ці бактерії запускають процес натурального сквашування.

Використання Евіталіі дозволено і для виробництва йогурту для дітей, оскільки вона не завдає шкоди організму. Однак тим, кого зацікавила ця закваска, буде цікаво дізнатися про її корисні властивості, щоб використовувати її максимально правильно і уникнути потенційних шкідливих наслідків.

Склад і користь закваски Евіталіі

Завдяки ценнейшему набору корисних речовин суха закваска Евіталія надає нам можливість швидко і легко приготувати домашній йогурт, що відрізняється від магазинного продукту якістю, екологічною чистотою і корисністю.

Обраний вами молоко і жива закваска – ось і весь його склад, урізноманітнити який можна натуральними і свіжими добавками.

Біохімічний склад живої закваски Евіталія:

  • живі молочнокислі бактерії;
  • калій, магній, залізо, кальцій;
  • вітаміни А, B1, B2, B6, B12, С, Е, F, фолієва кислота.

Наслідком цього стає таке корисне вплив на організм:

  1. Підтримання здорової мікрофлори кишечника, що особливо важливо після курсу антибіотиків.
  2. Підвищення захисних реакцій організму, відновлення імунітету.
  3. Нормалізація функціональних здібностей ШКТ, підтримання його в період лікування виразок, гастриту і панкреатиту.
  4. Сприяє очищенню організму від скупчилися токсичних речовин і шлаків.
  5. Усунення причин алергічних реакцій.
  6. Сприяє роботі нирок і печінки.
  7. Має здатність зниження ризиків формування доброякісних і недоброякісних утворень.
  8. Допомагає знижувати цукор у крові, що робить Евіталію елементом комплексної боротьби з діабетом.
  9. Покращує настрій, зміцнює і тонізує організм, усуває ризик авітамінозу.

Протипоказання для використання Евіталіі

При великому наборі корисних якостей не варто повністю виключати можливу шкоду від використання закваски, яку можуть завдати будь-які лікарські препарати, до числа яких може бути зарахована і Евіталія.

Серйозної шкоди вона організму не приносить, але в деяких випадках негативні наслідки від неї виникнути можуть:

  1. Алергія в разі індивідуальної непереносимості компонентів Евіталіі. Тому перше її використання повинно починатися з невеликих доз.
  2. Можливість передозування вітамінами в разі, якщо організм перебував у стані гіпервітамінозу.
  3. Використання простроченої закваски може призвести до харчового отруєння.

Інструкція до використання закваски Евіталіі

Ця закваска дуже проста у використанні, для приготування йогурту можна користуватися одним з двох можливих сптілів:

  1. Два літри молока закип’ятити і остудити до 40 °. Після цього прибрати пінку і всипати закваску «Евіталія», добре розміщувати. Ємність з молоком обернути двома-трьома шарами паперу, обмотати рушником і поставити сквашуватися на 12-14 годин.
  2. Якщо у вас є йогуртниця або мультиварка, то пропорції залишаться ті ж, але час сквашування скоротиться до 6 годин.

Краще брати молоко високої жирності – тоді можна буде приготувати більше йогурту з однієї порції закваски.

Готовий йогурт можна підсолодити цукром, медом, додати свіжі фрукти і ягоди, сухофрукти.

Відео на цю тему: