Іван-чай при панкреатиті підшлункової залози

З давніх-давен слов’янські народи використовували таке багатофункціональне рослина, як іван-чай в різних галузях. З нього виготовляли матеріал для подальшого пошиття одягу і різних постільних речей, використовували в якості ароматної добавки в пекарському справі. Навіть на виробництві алкоголесодержащих напоїв йому знайшлося своє застосування. Але, основну цінність даної рослинності представляють його цілющі властивості, завдяки яким можна позбутися від безлічі патологічних порушень в організмі. Так, наприклад, іван-чай при панкреатиті, або розвитку гастриту використовувався у вигляді чайного напою для полегшення виявляються симптоматичних ознак, хоча в той час, наші предки ще навіть не здогадувалися про існування таких захворювань.

В матеріалах даної статті розглянемо докладніше, чи можна пити іван-чай для підшлункової залози, а саме для відновлення її функціональності, який цілющою силою і завдяки яким компонентам іменований, як кипрей володіє дана рослинність, а також показання для його безпосереднього застосування та основні способи його приготування.

Склад і цілюща сила трави

Насправді, кипрей володіє широким спектром корисних якостей, що роблять сприятливий вплив на організм людини, в тому числі і при панкреатиті підшлункової залози, що обумовлено його незвичайним складом.

Іван-чай включає до свого складу різні антиоксиданти. Ці компоненти сприяють наданню запобігає впливу на корозійні процеси в тканинних структурах підшлункової, мають зміцнює і омолоджуючий ефект в сфері судинних стінок, а також забезпечують зняття запальних процесів.

Більш того, кипрей володіє безліччю вітамінних комплексів групи В, дубильними речовинами, пектин, флавоноїди, алкалоїди, а також залізом, магнієм, кальцієм, бором і багатьма іншими незамінними мікроелементами.

А ось коренева система цієї рослини включає до свого складу легкозасвоювані білкові компоненти, кислоти органічного походження, а також крохмаль і кілька різновидів полісахаридів.

Весь перерахований спектр змісту корисних компонентів забезпечує зніту наступні цілющі властивості:

  1. Збагачення людського організму різними вітамінними комплексами груп В, С, і заліза, необхідних для підтримки і нормалізації процесів кровотворення.
  2. Надання зміцнюючого ефекту на нігтьові пластини і волосся;
  3. Нормалізація функціональності щитовидки і всієї ендокринної системи в організмі.
  4. Купірування больового синдрому.
  5. Надання протизапального і антибактеріального ефекту.
  6. Прискорення процесів регенерації тканин.
  7. Зміцнення імунної системи захисту організму і відновлення оптимального стану ЦНС.
  8. Відновлення роботи органів шлунково-кишкового тракту і оптимізація травного тракту.
  9. Регулювання працездатності печінки і сечовидільної системи органів.
  10. Очищення організму від шкідливих шлаків і токсинів.

Більш того, іван-чай є унікальним лікарським засобом, що не викликає побічних реакцій, навіть при тривалому його використанні немає ніяких протипоказань. Єдине, що може бути, це розвиток діареї при зловживанні під час лікування патологій даними рослиною.

Показання до застосування

Перед використанням даного лікарської рослини при патологічних порушеннях функціональності підшлункової залози, печінки і шлунка, необхідно перш за проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем на предмет того, чи дозволений даний метод лікування в конкретному випадку.

Особливо необхідно дізнатися думку фахівця, якщо ви приймаєте жарознижуючі препарати, а також медикаменти седативного спектру дії, чи є розвиток діареї і в період виношування малюка у жінок.

Застосування зніту призначається в більшості випадків при розвитку наступних патологічних процесів:

  • панкреатичне захворювання і розвиток гастриту;
  • патології серед органів сечовидільної системи;
  • відсутність грудного молока в період ГВ;
  • патології ЦНС;
  • розвиток мігрені і регулярні напади головного болю;
  • при запорах;
  • різні інфекції, що супроводжуються підвищенням температури;
  • онкологія;
  • високий рівень артеріального тиску.

У будь-якій ситуації пийте чайний напій із застосуванням даного лікарського засобу тільки після консультації з лікарем, який вивчивши матеріали історії хвороби, дасть необхідну консультацію і визначить дозування і тривалість застосування зніту.

Спосіб приготування

Хаменерій рекомендований до використання в комбінації з медикаментозним лікуванням при панкреатическом або холецістіческом захворюванні.

Щоб приготувати міцний настій необхідно 1 ст. л. сухого подрібненого зніту залити 200 мл. окропу і проварити не менше 10 хвилин на повільному вогні, після чого, закрити ємність щільною кришкою і настояти не менше 120 хвилин. Готовий лікарський настій потрібно процідити і приймати по 1 ст. л. тричі на день за 30 хвилин до прийому їжі.

Даний настій забезпечить зняття запального процесу в порожнині шлунково-кишкового тракту і нормалізацію травних процесів. Його позитивний спектр впливу на уражену паренхіматозний орган обумовлений високою концентрацією антиоксидантних компонентів, що забезпечують відновлення працездатності всіх залоз в організмі людини.

Для заварювання зніту в якості чайного напою необхідно використовувати квіти і листові пластинки даної рослини. Їх можна заготовлювати на зиму шляхом засушіванія і подрібнення, а також заварювати окропом і в свіжому вигляді.