Чай з імбиром позбавить не тільки від застуди, а й виведе всі шлаки з організму

Імбир – багаторічна трав’яниста рослина, батьківщиною якого є Південна Азія. Завдяки аромату і пряного смаку, його використовували як прянощі для приготування збитню, квасу, випічки. З давніх часів імбирний корінь застосовували як панацею від отрут, переїдання, нетравлення шлунка, для поліпшення пам’яті і продовження молодості.

властивості імбиру

У перекладі з санскриту, назва означає «рогатий корінь», а з латинського – «універсальний засіб». У природі рослина не зустрічається в дикому вигляді, його вирощують в садових або кімнатних уязикх.

Цінність представляє тільки підземна м’ясиста частина. У корені міститься величезна кількість корисних речовин і мінералів: магній, фосфор, вітаміни групи В, калій, фосфор, цинк, залізо. Крім того, незамінні для організму амінокислоти: треонін, метіонін, лейзін, фениланин і інші. Зміст гингерола, ефірних масел додає пікантною пекучості та аромату.

Цілющі властивості імбиру були помічені ще в Стародавній Греції. Корінь використовують в косметології, кулінарії, а також для лікування таких захворювань:

  • при токсикозі;
  • бронхіті;
  • простатиті;
  • грипі;
  • хворобливих місячних;
  • Шлунково-кишкового тракту і хворобах опорно-рухового апарату.

Він володіє заспокійливим, болезаспокійливу, антисептичну, антимікробну, протизапальну засобом. Ефірні масла допомагають боротися з нервовими розладами: занепокоєнням, страхами, позитивно впливають на пам’ять.

Корінь корисний при розладах травлення, схудненні. При регулярному вживанні допомагає впоратися з жіночої фригидностью, зберегти сексуальний потяг. Чоловікам рекомендують при статевих розладах, усунення імпотенції.

Дослідження показують, що корінь гальмує зростання новоутворень і запобігає розвитку злоякісних пухлин.

Імбир надає сприятливу дію на судини головного мозку, бореться з поганим холестерином, нормалізує обмінні процеси і артеріальний тиск.

Імбир при застуді

Корінь імбиру рекомендують приймати під час складної епідеміологічної ситуації, в холодну пору року. Протягом 2, 5 тис. Років його використовували в якості результативного кошти від простудних захворювань. Великий вміст ефірних масел і лікувальних компонентів надають зігріваючу дію, знижують кількість мікроорганізмів, очищають кров і допомагають швидше впоратися з інфекцією.

Очищення організму від шлаків і токсинів – найбільш відоме і дієве властивості імбиру.

Традиційна медицина впевнена, що шкідливі речовини є основною причиною хвороб. Корінь чистить організм природним шляхом, без лікарських препаратів і операцій.

Застосування імбирного чаю ефективно при кашлі, нежиті, будь-яких проявах застуди. Напій має протизапальну, потогінну, протикашльовою засобом, тому корисний пацієнтам з проблемами бронхів і легенів.

Медики рекомендують вживати невеликий шматочок кореня після кожного прийому їжі. Процедура допоможе впоратися з бактеріями і освіжити дихання.

Незважаючи на позитивні властивості гарячого напою, існують деякі протипоказання імбирного чаю. Його не варто приймати при таких захворюваннях:

  1. гастриті та інших ЖК – хворобах
  2. кровотечах;
  3. каменях в жовчному міхурі, цирозі печінки;
  4. алергічних проявах;
  5. шкірних подразненнях.

З обережністю слід використовувати імбир при застуді вагітним і годуючим матусям, пацієнтам, які перенесли інфаркт та інсульт.

Важливо! При передозуванні, появі таких симптомів, як блювота, діарея, нудота, необхідно припинити застосування «рогатого кореня». Дітям дають імбирний чай після дворічного віку.

При перших симптомах респіраторних захворювань рекомендується пожувати кілька хвилин очищений корінь або випити чорний чай з імбиром.

рецепти

Важливою особливістю приготування цілющого напою є те, що його готують з різноманітними добавками. В результаті можна отримати кілька різних смаків: гострий, солодкий і кислуватий. Приймати чай з імбиром краще відразу після їжі. Це допоможе швидше переварити їжу, завадить утворенню жирових клітин. Його застосування краще поєднувати з вітамінними комплексами, що сприяє якнайшвидшому одужанню.

Приготування чаю з імбиром не забирає багато часу і практично нічим не відрізняється від заварювання чайного листа. Перш, ніж використовувати корінь для напою, його очищають від шкірки і натирають на тертці.

Класичні рецепти чаю з імбиром:

  1. Закип’ятити 2 л води, покласти 3 ст. л. кореня, 5 ст. л. меду і 6 ст. л. цукру. Масу розмішати, профільтрувати. Додати дрібку чорного перцю і 3-4 ст. л. лимонного соку.
  2. Чверть склянки подрібненого імбиру залити водою (4 склянки), кип’ятити 10 хв. Залишити під закритою кришкою на 15 хв. Процідити, покласти скибочку лайма, 1 ч. Л. продукту бджільництва. Приймають як в теплом, так і холодному вигляді.

Імбирний чай з корицею має зігріваючий ефект, допомагає привести в норму тиск, скинути зайві кілограми, позбавити організм від токсинів і шлаків.

Для приготування чайник обдають окропом, насипають натертий корінь, чайне листя і дрібку кориці. Щоб підсилити ефект схуднення додають 2-3 зубки часнику.

Систематичне вживання напою сприяє виведенню шлаків, підняття загального тонусу організму.

Чай з імбиром від застуди та кашлю прискорить відділення слизу, полегшить біль в горлі. Готують його за класичним рецептом, але після закипання додають одне – два зерна гвоздики і паличку кардамону.

Для профілактики респіраторних захворювань використовують не тільки напій, але і імбирне масло. Його використовують в розчині для інгаляцій, а також готують імуностимулюючу настоянку.

Приготування екстракту: 1 частина кореня заливають 2 частинами спирту, настоюють в прохолодному місці.

Природний антибіотик не викликає звикання і побічних ефектів, а тільки підсилює захисні засоби організму.